Telelock sleutelkluis Code instellen of wijzigen

Telelock Sleutelkluis 1 1200 X 1200

Instructies voor het instellen of wijzigen van de code van uw sleutelkluis

De code wijzigen van uw Telelock Sleutelkluis - hoe doet u dat?

BELANGRIJK: Uw Telelock sleutelkluis heeft geen vooraf ingestelde code. Elke toets kan maar één keer worden gebruikt. Bewaar uw code op een veilige plaats.

Om aan de -certificering te voldoen, is een code van minimaal 5 cijfers en maximaal 9 cijfers vereist. Als het product op een openbare plaats wordt gebruikt, mag de code worden gedeeld met maximaal 5 gebruikers en moet deze code regelmatig worden gewijzigd.

Volg de instructies verderop deze pagina.

1. De Telelock sleutelkluis openen

Telelock kluis  A

• Om te openen: Schuif de resetknop naar beneden en laat hem dan los. (A)

Telelock kluis B

• Draai de draaiknop 180° met de klok mee tot de pijl naar de positie “UNLOCKED” wijst (B).

2. Telelock sleutelkluis klaarmaken om code in te voeren

Telelock kluis C

• Met de deur open draait u de knop 180° tegen de klok in zodat de pijl naar de positie “LOCKED” wijst en de grendel volledig uitgeschoven is (C).

BELANGRIJK: De knop moet in de positie «LOCKED» staan en de grendel moet volledig uitgeschoven zijn voordat de code kan worden ingevoerd. Doet u dit niet, dan wordt uw Telelock sleutelkluis beschadigd en vervalt de garantie.

Telelock kluis D

• Pak het coderingsgereedschap achter het bakje aan de binnenkant van uw Select Access (D).

3. Cijfercode instellen

Telelock kluis E

• Zoek de 14 schroeven aan de achterkant van de open deur met nummers van 0-9 en letters A-D. Wanneer u de code voor de eerste keer instelt, wijzen alle schroeven richting de positie “SET OFF”. (E).

Telelock kluis F

• Gebruik het coderingsgereedschap om de schroeven die u heeft geselecteerd behorende bij de door u gekozen code een halve draai naar links of rechts te gegeven naar de positie “SET ON” (F).

LET OP: Elke schroef behorende bij een toets van de code kan maar één keer worden gebruikt.

4. Bevestiging instelling code

Telelock kluis D

• Plaats het coderingsgereedschap weer terug in de ruimte achter het bakje in uw Select Access (D).

Telelock kluis G

• Met de deur open, de knop richting de positie “LOCKED” en de grendel volledig uitgeschoven, schuift u de resetknop naar beneden en laat hem dan los (G).

5. Afsluiten en controleren

Telelock kluis B

• Op de voorkant van uw sleutelkluis drukt u elke toets van de code in totdat hij klikt.

• Draai de knop 180° met de klok mee tot de pijl naar de positie “UNLOCKED” wijst (B).

BELANGRIJK: Als de schuifgrendel niet wordt ingetrokken, controleer dan of de code goed was ingevoerd en/of ingesteld.

Telelock kluis C

• Sluit de deur en draai de knop 180° tegen de klok in zodat de pijl naar de positie “LOCKED” wijst.

Sleutelkluis aanschaffen in de shop

U kunt de Telelock sleutelkluis bestellen in de webshop

Thumbnail Telelock Wijkzorg 3

Veilige digitale toegang voor de thuiszorg

Wilt u weten of er ook alternatieven zijn voor gebruik van een sleutelkluis? Maak dan kennis met Telelock: veilige digitale toegang voor de zorg.

Veel gestelde vragen over de Telelock sleutelkluis

Deze gecertificeerde Telelock sleutelkluis is oersterk en veilig. Daarom kan deze niet door personen worden opengemaakt die de kluiscode niet kennen. De monteur zal de kluis open moeten slijpen om uw sleutel terug te krijgen. Daarom is het belangrijk dat u de code niet kwijtraakt. Kies een veilige code, dus geen 0000, maar wel een code die u zelf makkelijk kunt onthouden. U kunt deze code ook op een veilige plek opschrijven of een vertrouwde persoon in uw omgeving te vragen om de code te onthouden. Door deze zekerheid in te bouwen weet u zeker dat u altijd uw kluis kunt openen.

De sleutelkluis is ijzersterk en betrouwbaar. Deze sleutelkluis wordt wereldwijd verkocht en voldoet aan de belangrijkste internationale keurmerken. De zeer specifieke Nederlandse SKG richtlijnen zijn enkele jaren geleden verder aangescherpt. Het aantal mogelijke codes dat kan worden ingevoerd ligt onder de door dit keurmerk gestelde grens, waardoor deze wereldwijd verkochte kluis niet meer aan de aangescherpte regels van dit specifiek Nederlandse keurmerk voldoet. Naast betrouwbaarheid is ook robuustheid en gebruiksvriendelijkheid van een sleutelkluis belangrijk. Bij storingen of verkeerd gebruik kan een kluis defect raken, waardoor deze niet meer gebruikt kan worden. Het repareren of vervangen van een defecte sleutelkluis brengt hoge kosten met zich mee, welke door de eigenaar van de kluis (de bewoner zelf) gedragen moeten worden. Deze sleutelkluis blijkt in de praktijk de meest betrouwbare sleutelkluis te zijn.

De Telelock sleutelkluis is ijzersterk en betrouwbaar. Deze sleutelkluis wordt wereldwijd verkocht en voldoet aan de belangrijkste internationale keurmerken. Naast betrouwbaarheid is ook robuustheid en gebruiksvriendelijkheid van een sleutelkluis belangrijk. Bij storingen of verkeerd gebruik kan een kluis defect raken, waardoor deze niet meer gebruikt kan worden. Het repareren of vervangen van een defecte sleutelkluis brengt hoge kosten met zich mee, welke door de eigenaar van de kluis (de bewoner zelf) gedragen moeten worden. Deze sleutelkluis blijkt in de praktijk de meest betrouwbare sleutelkluis te zijn.

Steeds vaker wordt gebruik gemaakt van een digitaal slot als alternatief voor een sleutelkluis. Tot voor kort waren vooral de hoge kosten een belemmering voor de inzet van een digitaal slot. Steeds meer zorgorganisaties gaan werken met Telelock, waardoor ze met een app op hun telefoon een digitaal slot kunnen openen. Telelock speelt daarop in en heeft een digitale voordeelbundel geintroduceerd, waarmee de combinatie van personenalarmering met een digitaal slot tegen een aantrekkelijke maandprijs wordt aangeboden. Deze voordeelbundel is te vinden in de shop op deze website.

Veel thuiszorgorganisaties stellen een sleutelkluis verplicht, maar leggen de verantwoordelijkheid bij de cliënt. In veel gevallen wordt er hierdoor een keuze gemaakt op basis van prijs in plaats van inbraakwerendheid wat leidt tot onveilige situaties. Het gebruik van sleutelkluisjes kwam in 2015 in opspraak nadat het aantal inbraken gerelateerd aan opengebroken sleutelkluisjes was verdrievoudigt naar 800. Het betreft hier met name hulpbehoevende mensen die het slachtoffer worden van criminaliteit en een verhoogt risico op inbraak hebben. Steeds meer thuiszorg instellingen stappen af van toegangsbeheer via sleutelkastjes. Moderne systemen met elektronische sloten kunnen op afstand beheerd worden en door de zorg alleen nog maar geopend worden met een beveiligde app op de mobiele telefoon. Lees op deze site meer over veilige toegang door het gebruik van het elektronische slot van Telelock.

Omdat er zoveel problemen zijn met sleutelkluisjes zijn er steeds meer verhuurders die geen toestemming meer geven voor het gebruik van sleutelkluisjes. Door het stijgend aantal ouderen stijgt ook het aantal sleutelkastjes en daarmee het aantal incidenten zoals inbraak, storingen en schade. Omdat er tegenwoordig betaalbare alternatieven zijn zoals digitale toegang systemen voeren woningcorporaties beleid op digitale toegang. Vooir centrale toegangsdeuren van appartementencomplexen investeren woningcorporaties in digitale toegang voor hulpverleners. En voor de eigen woningen kunnen bewoners kiezen voor een digitaal slot zoals van Telelock. Om ervoor te zorgen dat de kosten voor de bewoners beheersbaar blijven heeft Telelock de voordeelbundel geïntroduceerd. Dan krijgt de bewoner een personenalarm en een digitaal slot voor de maandprijs waarvoor normaal een personenalarm met een sleutelkluis wordt gehuurd.

In de visie van de zorgorganisaties of woningcorporatie is het regelen van toegang de verantwoordelijkheid van de cliënt van de zorg, de bewoner zelf, u dus. Echter u maakt zelf geen gebruik van de kluis, dat doen medewerkers van de zorg. Een sleutelkluis is niet alleen inbraakgevoelig, maar ook storingsgevoelig. Als een deksel verkeerd wordt teruggedraaid of op de grond valt, kan de kluis defect raken. Als u de kluiscode vergeet, moet de kluis met een slijpol worden opengeslepen. En sommige kluizen geven problemen bij vorst. Bij schade zijn de kosten voor reparatie of vervanging voor de bewoner. Dit is een van de redenen waarom het gebruik van sleutelkluizen steeds meer afneemt.