Telelock elektronisch slot

Speciaal ontwikkeld voor de thuiszorg

Niet zichtbaar aan de buitenkant van uw woning

U blijft baas over eigen deur

Bekijk de Telelock folder

Laat de thuiszorg binnen met een slim elektronisch slot

Als u gebruik wilt maken van hulp van een zorgmedewerker wanneer u een alarm oproep maakt, is het belangrijk dat deze organisatie toegang heeft tot uw woning. De zorgorganisaties kunnen geen sleutels meer aannemen om bij u binnen te komen. Gelukkig zijn er oplossingen om de toegang tot uw woning op een veilige manier te regelen. Ook als u zelf niet naar de voordeur kunt komen.

Zie ook de Telelock folder

Politiekeurmerk
WDTM Ketenkeurmerk woningtoegang
Skg 3 Sterren

Veel gestelde vragen

Met een elektronisch slot kiest u voor veiligheid. In tegenstelling tot een sleutelkluis wordt het elektronisch slot aan de binnenkant van uw woning gemonteerd, en elk gebruik van een digitale sleutel wordt geregistreerd. Aan de zorg geeft u één digitale organisatiesleutel af, zodat zorgmedewerkers altijd toegang hebben tot uw woning. Dankzij het digitale sleutelbeheer van Telelock wordt ook de toegang van invalkrachten en medewerkers die in- en uit dienst gaan op een veilige manier geregeld. Registratie van gebruik houdt rekening met privacy van personen, maar in geval van calamiteiten is door de organisatie altijd te achterhalen wie toegang tot de woning heeft gehad. Ook het gebruik van sleutels die u zelf uitgeeft wordt geregistreerd. De digitale sleutels zijn altijd beschikbaar op de telefoon, zodat de hulpverleners altijd toegang hebben. Daarvoor is geen internet verbinding nodig.

Nee, de digitale sleutel staat in de applicatie zelf. De deur wordt geopend door een draadloze (BLE) verbinding tussen de smartphone en het Telelock slot. Hiervoor heeft u geen internet verbinding nodig. Zie ook deze informatie pagina.

Standaard wordt één fysieke sleutel met het Telelock slot meegeleverd. En er wordt ook altijd standaard één digitale sleutel aan de zorgorganisatie uitgeven, zij regelen zelf het de uitgifte van de digitale sleutels van de medewerkers. Afhankelijk van uw voorkeur kunt u ervoor kiezen om extra fysieke sleutels bij te bestellen en/ of gebruik te gaan maken van digitale sleutels. Met uw Telelock slot kunt u digitale sleutels ter beschikking stellen aan familie, mantelzorgers, buren of de hulp. Hiermee kunnen zij via de Telelock app ook het slot van uw woning openen. Digitale sleuteluitgifte is een uitbreiding op een Telelock elektronisch slot. Deze uitbreiding of extra fysieke sleutels kunnen eenvoudig in de webshop worden bijbesteld.

Indien de deur nu met een sleutel geopend kan worden, al dan niet door gelijktijdig aan de greep of knop te trekken, kan die deur ook met een Telelock slot worden ontgrendeld. Het mechanisme van een Telelock slot is instelbaar. De monteur die bij u het slot komt plaatsen stelt de kracht van het Telelock slot af op de situatie bij u thuis. Telelock is dus ook geschikt voor zwaar draaiende sloten of een oudere deur die de neiging heeft om te klemmen. Daarnaast heeft Telelock ook een speciale oplossing voor deuren die gebruik maken van oplegsloten.

Het Telelock slot werkt op standaard batterijen, het uitvallen van elektriciteit heeft geen invloed op de werking van het Telelock product. Daarnaast is het Telelock slot van buitenaf ook nog steeds met een mechanische/fysieke sleutel bedienbaar. Aan de binnenkant kan de mechanische draaiknop nog steeds bediend worden.

Het vervangen van de batterijen van uw Telelock slot is eenvoudig zelf uit te voeren. We verwijzen u naar de pagina met instructies voor het vervangen van de batterijen van uw Telelock slot.