Toegang voor de thuiszorg, hoe regelt u dat?

Telelock Lifestyle Web 640 X 480 3

Toegang voor de thuiszorg

Wanneer u zorg ontvangt van mantelzorgers en thuiszorgmedewerkers dan bent u zelf verantwoordelijk voor het verstrekken van toegang tot uw woning voor de hulpverleners. Daarnaast kan zorgpersoneel dan in actie komen na een persoonsalarm. Ook in dergelijke noodsituaties is een snelle toegang tot de woning essentieel.

Veel zorgorganisaties nemen geen sleutels meer in beheer. Het innemen van een sleutel lijkt veilig en vertrouwd, maar een sleutel kan kwijtraken. Een sleutel kan in de drukte vergeten worden, of moet eerst ergens worden opgehaald. Cliënten van de thuiszorg hebben ook steeds vaker te maken met meerdere organisaties die hulp verlenen of samenwerken. Dan is er ook toegang voor de thuiszorg van de andere zorgorganisatie vereist. Wanneer er iets aan de hand is, moet de thuiszorg medewerker zo snel mogelijk binnen kunnen. Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden waarmee u toegang voor de thuiszorg op een veilige manier kunt regelen.

Wijkverpleegkundige Inge vertelt over gebruik van de digitale sleutelbos.

Telelock Sleutelkluis 1 1200 X 1200

De Sleutelkluis

Een sleutelkluis is een robuuste metalen kluis met een cijferslot, waarin de sleutel van uw voordeur wordt bewaard. De kluis wordt door een professionele monteur op een zichtbare plek bij de voordeur van uw woning gemonteerd, zodat de hulpverleners deze gemakkelijk kunnen bedienen. U kiest een persoonlijke code die u deelt met de zorgorganisatie die zorgt dat de thuiszorg medewerker de code krijgt als er iets met u aan de hand is.

Waarop letten bij aanschaf van een sleutelkluis

Indien u kiest voor een sleutelkluis moet u op een aantal zaken letten. Het is van belang dat er gekozen wordt voor een veilige en gecertifeerde sleutelkluis, die bovendien gemakkelijk te gebruiken is, waardoor deze weinig storingen geeft. Zowel de kwaliteit van de kluis als de kwaliteit van de montage aan de muur moet aan bepaalde minimale normen voldoen. Een sleutelkluis is zichtbaar aan de buitenkant van de woning. Wanneer deze kluis in een afgesloten binnenruimte wordt geplaatst is dit veiliger dan bij plaatsing aan de buitengevel. Bij gebruik van een kluis is er nog wel sprake van het aanwezig zijn van een fysieke sleutel buiten uw eigen woning.

Wijzig de code regelmatig !

Mede gezien het verloop van personeel en inzet van invalkrachten bij zorgorganisaties is het aan te bevelen de code op regelmatige basis te wijzigen. Er zullen altijd meerdere personen zijn die de code van de kluis met uw sleutel kennen.

Meer informatie over de Telelock sleutelkluis

Telelock Foto Dame Website

Slim elektronisch slot

Met een elektronisch slot kunt u mensen die u vertrouwt en medewerkers van de thuiszorg toegang verlenen tot uw woning. Een professionele monteur plaatst het Telelock slim elektronisch slot op uw deur. Hiertoe vervangt deze de oude cilinder met een nieuwe motorcilinder van Telelock.

Heeft u hulp nodig en staat de hulpverlener voor de deur? Dan kan de hulpverlener uw slot openen met een digitale sleutel op zijn of haar smartphone. Heel handig dus. Zelf kunt u het slot nog steeds openen met een gewone sleutel en aan de binnenkant met een makkelijke draaiknop.

U bepaalt wie er binnenkomt !

Wanneer u kiest voor een slim elektronisch slot bepaalt u altijd zelf wie toegang heeft tot de woning. Uw zorgorganisatie krijgt automatisch één digitale organisatiesleutel, die door de zorgorganisatie beheerd wordt. Dankzij het veilige digitale sleutelbeheer kan de zorgorganisatie eenvoudig toegang verlenen aan haar medewerkers, en ook eenvoudig weer intrekken voor invalkrachten of medewerkers uitdienst treden. Er wordt in alle gevallen geregistreerd wie toegang tot de woning heeft gehad. Deze informatie wordt niet gedeeld, maar is in geval van calamiteiten op te vragen.

Zelf digitale sleutels uitgeven, wel zo veilig !

In tegenstelling tot andere oplossingen die in de zorg gebruikt worden kunt u met Telelock zelf digitale sleutels uitgeven. Dit is niet alleen gemakkelijk, maar geeft ook extra veiligheid. U kunt niet alleen makkelijk sleutels uitgeven aan familie, hulpverleners of de buurman, maar deze ook heel eenvoudig weer intrekken. Bovendien wordt altijd geregistreerd wie toegang tot de woning heeft gehad.

Meer informatie over het Telelock slim elektronisch slot

Telelock Icon Zorg Website Smal

De Digitale Sleutelbos van de Zorg

Toegang met de smartphone: veilig en eenvoudig

Het Telelock slot is niet alleen veilig, maar ook zeer betrouwbaar. Er wordt jaarlijks meer dan 2.500.000 keer een deur geopend met de Telelock app. Er is geen internetverbinding nodig. De zorgmedewerker kan de deur eenvoudig openen met de app op de smartphone. Wijkverpleegkundige Inge van Archipel Thuis legt in een duidelijk filmpje uit hoe zij haar smartphone gebruikt voor toegang tot de woning van haar cliënten en de centrale toegangsdeur.

Digitale toegang is de nieuwe norm

Steeds meer zorgorganisaties ondersteunen het gebruik van een elektronisch slot. Er zijn inmiddels al meer dan 30 zorgorganisaties die werken met Telelock. Op deze website vindt u informatie over organisaties die al gebruik maken van Telelock. Heeft u afspraken met een organisatie rondom alarmopvolging en weet u niet of zij het een slim elektronisch slot ondersteunen, neem dan contact op met onze klantenservice.

Welke zorgorganisaties werken al met Telelock?

Meer informatie over sleutelkluizen

Op deze website vindt u informatie, advies en handige instructies voor sleutelkluizen.

Code instellen of wijzigen van uw Telelock sleutelkluis

We bieden een eenvoudige instructie voor het wijzigen van de code van uw Telelock sleutelkluis.

 

Code instellen of wijzigen Puck Keysafe sleutelkluis

We bieden een eenvoudige instructie voor het wijzigen van de code van uw Puck Keysafe SKG** kluis.

U kunt ook dit handige filmpje bekijken.

 

Veilige sleutelkluis aanschaffen

Meer informatie over de Telelock sleutelkluis

 

Meer informatie over elektronische toegang

Op deze website vindt u informatie, advies en handige instructies voor elektronische toegang.

Demonstratie gebruik digitale toegang

Veel zorgorganisaties werken al met de digitale sleutelbos van Telelock. Wijkverpleegkundige Inge van Archipel Thuis vertelt over haar ervaringen met Telelock in de wijkzorg. 

Een elektronisch slot bij u thuis

ALs u kiest voor een elektronisch slot, wat betekent dat voor u. Het slot wordt aangesloten door een vakkundig monteur. Deur en bestaand
sluitwerk blijven intact, alleen de cilinder wordt vervangen. U kunt op deze website zien wat de installatie van een digitaal slot bij u thuis betekent. 

U kunt ook dit handige filmpje bekijken.

Veilige digitale toegang aanschaffen

Meer informatie over het Telelock elektronisch slot