Toegang voor de thuiszorg, hoe regelt u dat?

Ouder Echtpaar Zelfstandig Wonen

Veilige toegang tot uw woning - Kies voor Telelock

Wanneer u zorg ontvangt van mantelzorgers en de thuiszorg dan is het wel zo prettig als zorgverleners gemakkelijk bij u binnen kunnen. Doet u de voordeur zelf open? Heel fijn, maar veel cliënten van de thuiszorg zijn minder mobiel en vinden het prettig als zorgverleners snel terplekke zijn. Heeft u personenalarmering dan bent u zelfs verplicht toegang voor de zorg te regelen.

Van sleutelbos naar App

Een elektronisch slot van Telelock is het digitale antwoord op sleutelbossen en onveilige kluisjes. Veel zorgverleners werken er al mee en tot grote tevredenheid. 

Wanneer u ook besluit om met ons in zee te gaan, vervangen wij uw huidige deurslot door een elektronisch slot dat aan de buitenkant niet zichtbaar is. Aan de binnenkant monteren we een handige draaiknop. U bepaalt vervolgens zelf wie er via de app toegang krijgt tot uw woning. Gebruikt u zelf liever een gewone sleutel? Dat kan altijd.

Op deze pagina leggen we u in 4 eenvoudige stappen uit hoe u toegang voor de zorg kunt regelen. Of kies direct voor meer informatie over het elektronisch slot.

Telelock Centrale Toegangsdeuren

Stap 1 - Centrale toegangsdeur

(indien u woont in een appartementencomplex)

Het einde van onveilige sleutelkluizen en onnodige kosten voor de bewoners.

Als er sprake is van centrale toegang van uw appartementencomplex, dan moet deze toegang geregeld zijn. Tot voor kort waren bewoners zelf verplicht om de toegang tot de centrale toegangsdeur voor hun zorgorganisatie te regelen. Vaak moest daarvoor een sleutelkluis worden aangeschaft, bijvoorbeeld tijdens de aanschaf van personenalarmering. Meestal op kosten van de bewoner. 

Uniek van Telelock: Veilige toegang voor àlle hulpverleners

Dankzij moderne technologie kan de centrale toegang tot een gebouw nu veel beter worden geregeld. Zo wordt de centrale toegangsdeur van een appartementencomplex of portiek met een elektronisch kastje aangesloten op het Telelock platform. Daarmee kunnen hulpverleners met een digitale sleutel op hun smartphone 24/7 toegang krijgen tot appartementencomplexen.

Een groot aantal woningcorporaties en VvE's is al aangesloten op het platform voor veilige toegang voor de zorg. De kans is groot dat uw appartementencomplex al is aangesloten op het platform. Telelock biedt een overzicht van woningcorporaties die zijn aangesloten. Indien uw complex nog niet is voorzien, dient u een aanvraag in tijdens de bestelling van uw Telelock slot.

Telelock Platform V2

Stap 2 - Werkt uw zorgorganisatie al met digitale sleutels

Toegang met de smartphone: veilig en eenvoudig

Het Telelock slot is niet alleen veilig, maar ook zeer betrouwbaar. Er wordt jaarlijks meer dan 2.500.000 keer een deur geopend met de Telelock app. Er is geen internetverbinding nodig. De zorgmedewerker kan de deur eenvoudig openen met de app op de smartphone. Wijkverpleegkundige Inge van Archipel Thuis legt in een duidelijk filmpje uit hoe zij haar smartphone gebruikt voor toegang tot de woning van haar cliënten en de centrale toegangsdeur.

Digitale toegang is de nieuwe norm

Steeds meer zorgorganisaties ondersteunen het gebruik van een elektronisch slot. Ook de meeste landelijke zorgorganisaties zijn aangesloten op het Telelock platform. Op deze website vindt u informatie over organisaties die al gebruik maken van Telelock. 

Welke zorgorganisaties werken al met Telelock?

Meer dan 100 zorgorganisaties zijn aangesloten

Er zijn inmiddels al meer dan 100 zorgorganisaties die werken met Telelock. Daar komen elke week nieuwe organisaties en teams bij. Heeft u afspraken met een organisatie rondom alarmopvolging en weet u niet of zij het een slim elektronisch slot ondersteunen, neem dan contact op met onze klantenservice.

Een nieuwe zorgorganisatie kan zich aanmelden via email of het contactformulier op onze website.

Toegang Voor De Thuiszorg Opties

Stap 3 - Uw eigen voordeur

Hoe belangrijk is veilig wonen voor u?

Wanneer u toegang voor de thuiszorg moet regelen, wat is voor u belangrijk? Bedenk dat u de sleutel van uw woning aan derden ter beschikking stelt. Zorgorganisaties nemen geen sleutels in beheer. Dan kunt u kiezen tussen digitale sleutels of een sleutelkluisje met de sleutel van uw voordeur. Wat is daarbij voor u van belang?

 • Is een kluis of slot zichtbaar vanaf de buitenkant van uw woning
 • Waar is de sleutel van uw voordeur: in huis of in de kluis
 • Wilt u kunnen weten wie toegang heeft gehad
 • Is het slot eenvoudig te bedienen? U gebruikt zelf gewoon een normale sleutel voor uw elektronisch slot.
 • Wilt u ook gelijk toegang regelen voor familie, mantelzorgers, buren of de hulp.

Uniek van Telelock: een veilige keuze kan ook een voordelige keuze zijn

 • Zelfde kosten als een traditonele kluis, maar meer veiligheid
 • Digitale veiligheid hoeft niet duurder te zijn dan de aanschaf van een traditionele sleutelkluis. Wanneer u gebruik wilt maken van personenalarmering kunt u kiezen voor de aantrekkelijke voordeelbundel.
 • Deze digitale voordeelbundel is verkrijgbaar voor een uniek laag maandtarief vanaf € 29,95 per maand.
Telelock Oplossing Eigen Woning Slot Of Bundel 1

Stap 4 - Kies uw persoonlijke bundel

Uniek van Telelock: een veilige keuze kan ook een voordelige keuze zijn

Persoonlijke opties

 • Nadat u de keuze heeft gemaakt voor een veilig digitaal slot of de aantrekkelijke voordeelbundel, kunt u nog kiezen uit persoonlijke opties.
 • Voor uw alarm kunt u kiezen voor een 2e halszender voor uw partner of een GSM-verbinding als u geen telefoonlijn meer heeft.
 • Voor uw Elektronisch slot kunt u kiezen voor eigen gebruik van digitale sleutels, extra gewone sleutels of een handige afstandsbediening.
Telelock Keuzeopties Bundel

Personenalarmering met veilige toegang

Zelfde kosten als een traditionele kluis, maar meer veiligheid

 • Digitale veiligheid hoeft niet duurder te zijn dan de aanschaf van een traditionele sleutelkluis.
 • Wanneer nu of later gebruik wilt maken van personenalarmering kunt u kiezen voor de aantrekkelijke voordeelbundel met lage maandlasten.
 • Uw elektronisch slot is ook te gebruiken door mantelzorgers. buren of de hulp.
 • De centrale toegang is meteen geregeld. Iedere hulpverlener die toegang heeft tot uw slot, heeft ook toegang tot de centrale deur van de flat.

Nota bene

 • Als u kiest voor personenalarmering, controleer of uw zorgorganisatie wordt ingeschakeld bij gebruik van uw alarm. Stem dit af met uw zorgorganisatie.
 • Voor de alarmopvolging door de thuiszorg kunnen maandelijkse of eenmalige kosten van toepassing zijn.
Telelock Sleutelkluis 1 1200 X 1200

De Sleutelkluis

Een sleutelkluis is een robuuste metalen kluis met een cijferslot, waarin de sleutel van uw voordeur wordt bewaard. De kluis wordt door een professionele monteur op een zichtbare plek bij de voordeur van uw woning gemonteerd, zodat de hulpverleners deze gemakkelijk kunnen bedienen. U kiest een persoonlijke code die u deelt met de zorgorganisatie die zorgt dat de thuiszorg medewerker de code krijgt als er iets met u aan de hand is.

Waarop letten bij aanschaf van een sleutelkluis

Indien u kiest voor een sleutelkluis moet u op een aantal zaken letten. Het is van belang dat er gekozen wordt voor een veilige en gecertifeerde sleutelkluis, die bovendien gemakkelijk te gebruiken is, waardoor deze weinig storingen geeft. Zowel de kwaliteit van de kluis als de kwaliteit van de montage aan de muur moet aan bepaalde minimale normen voldoen. Een sleutelkluis is zichtbaar aan de buitenkant van de woning. Wanneer deze kluis in een afgesloten binnenruimte wordt geplaatst is dit veiliger dan bij plaatsing aan de buitengevel. Bij gebruik van een kluis is er nog wel sprake van het aanwezig zijn van een fysieke sleutel buiten uw eigen woning.

Wijzig de code regelmatig !

Mede gezien het verloop van personeel en inzet van invalkrachten bij zorgorganisaties is het aan te bevelen de code op regelmatige basis te wijzigen. Er zullen altijd meerdere personen zijn die de code van de kluis met uw sleutel kennen.

Meer informatie over de Telelock sleutelkluis

Telelock Foto Dame Website

Slim elektronisch slot

Met een elektronisch slot kunt u mensen die u vertrouwt en medewerkers van de thuiszorg toegang verlenen tot uw woning. Een professionele monteur plaatst het Telelock slim elektronisch slot op uw deur. Hiertoe vervangt deze de oude cilinder met een nieuwe motorcilinder van Telelock.

Heeft u hulp nodig en staat de hulpverlener voor de deur? Dan kan de hulpverlener uw slot openen met een digitale sleutel op zijn of haar smartphone. Heel handig dus. Zelf kunt u het slot nog steeds openen met een gewone sleutel en aan de binnenkant met een makkelijke draaiknop.

U bepaalt wie er binnenkomt !

Wanneer u kiest voor een slim elektronisch slot bepaalt u altijd zelf wie toegang heeft tot de woning. Uw zorgorganisatie krijgt automatisch één digitale organisatiesleutel, die door de zorgorganisatie beheerd wordt. Dankzij het veilige digitale sleutelbeheer kan de zorgorganisatie eenvoudig toegang verlenen aan haar medewerkers, en ook eenvoudig weer intrekken voor invalkrachten of medewerkers uitdienst treden. Er wordt in alle gevallen geregistreerd wie toegang tot de woning heeft gehad. Deze informatie wordt niet gedeeld, maar is in geval van calamiteiten op te vragen.

Zelf digitale sleutels uitgeven, wel zo veilig !

In tegenstelling tot andere oplossingen die in de zorg gebruikt worden kunt u met Telelock zelf digitale sleutels uitgeven. Dit is niet alleen gemakkelijk, maar geeft ook extra veiligheid. U kunt niet alleen makkelijk sleutels uitgeven aan familie, hulpverleners of de buurman, maar deze ook heel eenvoudig weer intrekken. Bovendien wordt altijd geregistreerd wie toegang tot de woning heeft gehad.

Meer informatie over het Telelock slim elektronisch slot