Telelock slot batterijen vervangen

Telelock Batterij Vervangen 1

Eenvoudig zelf batterijen vervangen van uw Telelock slot

De batterijen van uw Telelock slot kunt u eenvoudig zelf vervangen.

De Telelock motorcilinder maakt gebruik van 6 stuks AA formaat alkaline batterijen. Dit zijn standaard batterijen die vrijwel overal te koop zijn. 

De Telelock motorcilinder is ontwikkeld om alleen op batterijen te kunnen werken. Bij normaal gebruik gaan de batterijen minimaal een jaar mee.

Wij adviseren gebruik te maken van een goede kwaliteit batterijen van bijvoorbeeld Duracell of Panasonic. 

Telelock Afbeelding Batterijen Verwisselen

Telelock Motorcilinder | Handleiding batterijen vervangen

De batterijen van uw Telelock slot kunt u zelf eenvoudig vervangen met behulp van onderstaande instructies. Volg de volgende stappen uit voor het plaatsen of vervangen van de batterijen:

 • Draai met de hand de schroef aan de onderkant van het slot los en verwijder deze. (in sommige gevallen wordt gebruik gemaakt van een kruiskopschroef. Deze kunt u met een kruiskop-schroevendraaier losdraaien)
 • Schuif de kap van het batterijencompartiment naar beneden en verwijder deze.
 • Verwijder zo nodig de 6 lege batterijen.
 • Plaats aan beide zijden van de motorcilinder 3 nieuwe batterijen, te beginnen met de batterijen aan de voorzijde van de cilinder. Let daarbij op de markering in het batterijcompartiment, deze geeft aan hoe iedere batterij geplaatst moet worden.
 • Schuif de kap weer over het batterijen compartiment.
 • Draai de schroef weer met de hand vast.

Veel gestelde vragen over batterijen vervangen

Bij normaal gebruik gaan de batterijen minimaal een jaar mee. Het batterijverbruik van de deurcontroller en oplegslot is ongeveer 30.000 – 50.000 schakelingen. Als de batterijen in de motorcilinder bijna leeg zijn, wordt dit op meerdere manieren kenbaar gemaakt, onder andere omdat het Telelock slot bij gebruik harde piep signalen uit gaat zenden die de gebruiker duidelijk merkt. Nadat een batterij-leegindicatie is gegeven blijft de motorcilinder nog een tijd werken. In ieder geval ruimschoots de tijd om batterijen te verwisselen.

Als de batterijen in de motorcilinder bijna leeg zijn, zal dit op de volgende manieren duidelijk worden gemaakt: -Akoestische (geluid) melding door de motorcilinder (ook als het geluidsignaal is uit gezet) na het ‘op slot’ en ‘van slot’ draaien van de deur via de knop van de motor cilinder of via de Toegang app op de smartphone. -Visuele melding in de Toegang app. -Visuele melding in het beheerplatform. (komt later beschikbaar) -Optioneel een email bericht met een ‘batterij bijna leeg’ melding. (komt later beschikbaar) Als akoestische (geluid) batterij bijna leeg melding geeft de buzzer van motorcilinder drie maal drie piepsignalen (— — —). Deze signalen volgen op de eventueel reguliere piep die wordt gegeven nadat de deur ‘op slot’ of ‘van slot’ is gedraaid.Nadat een batterij-leegindicatie is gegeven blijft de motorcilinder nog een tijd werken. In ieder geval ruimschoots de tijd om batterijen te verwisselen.

Het vervangen van de batterijen van een Telelock oplegslot is net zo eenvoudig als het vervangen van de batterijen van een Telelock motorcilinder. Zie de instructies hieronder.
Telelock Oplegslot Batterijen Vervangen Foto 2

Eenvoudig zelf batterijen vervangen van uw Telelock oplegslot

De batterijen van uw Telelock oplegslot kunt u eenvoudig zelf vervangen.

De Telelock oplegslot-controller wordt gevoed met 4 stuks AA formaat alkaline batterijen. Dit zijn standaard batterijen welke vrijwel overal te koop zijn. 

De oplegslot-controller is ontwikkeld om alleen op batterijen te kunnen werken. Bij normaal gebruik gaan de batterijen minimaal een jaar mee.

Wij adviseren gebruik te maken van een goede kwaliteit batterijen van bijvoorbeeld Duracell of Panasonic.

Telelock Oplegslot Batterijen Vervangen 4

Telelock oplegslot | Handleiding batterijen vervangen

De batterijen van uw Telelock oplegslot kunt u zelf eenvoudig vervangen met onderstaande instructies. Volg de volgende stappen uit voor het plaatsen of vervangen van de batterijen: 

 • Draai de schroef aan de voorkant van de zwarte kap los en verwijder deze.
 • Verwijder de kap van de controller door deze naar voren te trekken.
 • Verwijder zo nodig de 4 lege batterijen.
 • Plaats de 4 batterijen op de aangegeven plaatsen in de controller. Let daarbij op de markering in het batterijcompartiment, deze geeft aan hoe iedere batterij geplaatst moet worden.
 • Plaats de kap terug op de controller.
 • Draai de schroef voor de kap weer voorzichtig vast.

Veel gestelde vragen batterijen vervangen Telelock oplegslot

Bij normaal gebruik gaan de batterijen minimaal een jaar mee. De oplegslot-controller is ontwikkeld om alleen op batterijen te kunnen werken. Er kunnen tot 30.000 openingen in één jaar op een setje batterijen worden gemaakt.

Indien de oplegslot-controller via de optioneel leverbare netvoeding wordt gevoed, is het plaatsen van batterijen niet echt nodig. Er wordt geadviseerd de batterijen toch te plaatsen, zodat bij het wegvallen van de netspanning de deur nog steeds geopend kan worden. Zolang er netspanning aanwezig is, zal in dat geval geen energie aan de batterijen worden onttrokken.
Telelock Serviceartikel Web 640 X 480

Zelf uw batterijen vervangen van uw Telelock afstandsbediening

Ook de batterijen van uw afstandsbediening kunt u zelf vervangen. De batterij in de afstandsbediening is de CR1632 knoopcel batterij.

 

Telelock Afstandsbediening Batterij Vervangen

Knoopcel batterij vervangen

Voor uw afstandsbediening kunt u een knoopcel aanschaffen. Om de batterij te vervangen gebruikt een een klein formaat Torx schroevendraaier. Als u dit type schroevendraaier niet heeft kunt u de batterij het beste bij een foto- of elektrospeciaalzaak laten vervangen. 

Veel gestelde vragen over afstandsbediening

U heeft hiervoor een klein type torx schroevendraaier nodig. Dat is een speciaal soort kruiskopschroevendraaier.

Als u de batterij van uw afstandsbediening heeft vervangen, controleer dan of dit op de juiste manier is gedaan. Als de afstandsbediening het dan nog steeds niet doet, stuur ons dan een bericht via het contactformulier of neem even contact op met de klantenservice. We kunnen uw afstandsbediening binnen garantie vervangen.