Handleiding Telelock oplegslot

Telelock Oplegslot Plaatje

Automatisch oplegslot

zelfvergrendelend
speciaal
voor uw
veiligheid

DSC 4338 E 1

Handleiding voor uw oplegslot

Het Telelock elektronische oplegslot op de voordeur is op vier manieren te bedienen.

Het slot is zelfvergendelend, waardoor anderen niet zomaar naar binnen kunnen. Maar tevens voorzien van een handige drukknop, zodat u snel en eenvoudig naar buiten kunt.

Openen van het Telelock oplegslot - 4 methoden

1. Openen van buitenaf met de sleutel

Telelock Oplegslot Sleutel

2. Openen van binnenuit met een drukknop

Telelock Oplegslot Plaatje

3. Openen met een app op de smartphone

 

De medewerker van de thuiszorg, uw mantelzorger of de hulp kan gebruik maken van een digitale sleutel op de smartphone. U bepaalt zelf wie u toegang verleend.

Telelock Smartphone 2

4. Openen met een afstandsbediening

 

Handig voor als u gebonden bent aan een rolstoel of wanneer u van binnenuit de deur wilt openen of in het nachtslot wilt zetten.

DSC 4368 E
Telelock Oplegslot Batterijen Vervangen 4

Zelf de batterijen vervangen van uw oplegslot

De Telelock oplegslot-controller wordt gevoed met 4 stuks AA formaat alkaline batterijen. Dit zijn standaard batterijen welke vrijwel overal te koop zijn. Wij adviseren gebruik te maken van een goede kwaliteit batterijen van bijvoorbeeld Duracell of Panasonic.

 

De oplegslot-controller is ontwikkeld om alleen op batterijen te kunnen werken. Er kunnen tot 30.000 openingen in één jaar op een setje batterijen worden gemaakt.

 

Indien de oplegslot-controller via de optioneel leverbare netvoeding wordt gevoed, is het plaatsen van batterijen niet echt nodig. Er wordt geadviseerd de batterijen toch te plaatsen, zodat bij het wegvallen van de netspanning de deur nog steeds geopend kan worden. Zolang er netspanning aanwezig is, zal in dat geval geen energie aan de batterijen worden onttrokken.

 

Volg de volgende stappen voor het plaatsen of vervangen van de batterijen: 

  • Draai de schroef in de kap los en verwijder deze.
  • Verwijder de kap van de controller door deze naar voren te trekken.
  • Plaats de 4 batterijen op de aangegeven plaatsen in de controller. Let daarbij op de markering in het batterijcompartiment, deze geeft aan hoe iedere batterij geplaatst moet worden.
  • Plaats de kap terug op de controller.
  • Draai de schroef voor de kap weer met beleid vast.

Veel gestelde vragen over uw oplegslot

De medewerker van de thuiszorg, uw mantelzorger of de hulp kunnen gebruik maken van een digitale sleutel op de smartphone. U bepaalt zelf wie u toegang verleend. Doordat toegang door gebruik van de digitale sleutel altijd wordt geregistreerd, is altijd na te gaan wie binnen is geweest.  De medewerker van de zorg krijgt altijd een digitale sleutel als de organisatie is aangesloten bij Telelock. Verder kunt u zelf de optie nemen om zelf digitale sleutels uit te geven, bijvoorbeeld aan familie, mantelzorgers, de buurman of de hulp. U kunt zelfs medewerkers van zelfsturende wijteams toegang verschaffen. 

De batterijen van uw oplegslot zijn eenvoudig te vervangen. Uzelf of een van uw mantelzorgers kan de bestaande batterijen vervangen door 4 standaard AA formaat batterijen. U volgt de stappen in bovenstaande handleiding. U heeft daarvoor alleen een schroevendraaier (PH1) nodig.

De oplegslot-controller is ontwikkeld om alleen op batterijen te kunnen werken. Er kunnen tot 30.000 openingen in één jaar op een setje batterijen worden gemaakt.