donderdag 20 april 2023

Partner in het zonnetje | Woningbelang

We zetten graag onze partner Woningbelang in het zonnetje. 

Wonen gaat over mensen. Over meedoen en meetellen in de buurt waar je woont. In een samenleving waarin mensen het samen moeten doen. Mensen met verschillende levensstijlen, achtergronden, culturen en uitdagingen. Wonen gaat over een thuis. Een van de belangrijkste zaken in het leven. Een huis dat past bij je woonwensen, levensfase, inkomen. En een wijk waar je prettig woont, je kinderen opgroeien, je de hond uitlaat en een praatje maakt. In een wereld die straks ook nog leefbaar is voor de volgende generaties.

Wonen. Daar zetten de medewerkers van Woningbelang zich elke dag met hart en ziel voor in. Met name in Valkenswaard en Bergeijk. Voor mensen met een bescheiden inkomen. En voor mensen voor wie zelfstandig wonen niet vanzelfsprekend is. Bijvoorbeeld door een fysieke, psychische of sociale beperking.

Speerpunten van beleid zijn onder andere duurzaamheid, en samenwerking in de regio. Woningbelang bouwt niet alleen woningen, maar investeert ook in duurzaamheid en leefbaarheid. Behoud van het hart van de gemeenschap en duurzaamheid spelen daarbij een rol. Een prachtig complex dat is gerealiseerd is de herontwikkeling op het voormalige terrein van de sigarenfabriek Willem II. (zie foto). De organisatie werkt het liefst samen met partners in de regio. Het motto daarbij is "Wonen doen we samen". 

Woningbelang en Telelock hebben elkaar gevonden vanuit de samenwerking in Valkenswaard met onder andere de lokale zorgorganisatie Valkenhof. Zo zijn de eerste contacten gelegd en is een gezamenlijke visie gevormd over de ondersteuning van zelfstandig wonende senioren. Dat heeft ertoe geleid dat in eerste instantie een aantal complexen van Woningbelang waar Valkenhof de zorg verleent voor zelfstandig wonende senioren zijn voorzien van digitale toegang van Telelock. 

Nu worden ook de appartementencomplexen in de wijk voorzien van Telelock. De panden worden hiermee toekomstbestendig gemaakt voor doelgroep senioren. Medewerkers van de zorgorganisaties in de regio en mantelzorgers krijgen zo veilig en gemakkelijk toegang tot de appartementencomplexen. Zelfs zo gemakkelijk dat senioren met een Telelock afstandsbediening de automatische buitendeur op afstand kunnen openen.

Telelock is trots op de samenwerking met haar partners. Wonen en zorg gaat eigenlijk altijd over persoonlijke contacten en vertrouwdheid. Over samenwerking in een gemeenschap. Telelock is er trots op om grote en minder grote organisaties te hebben als samenwerkingspartner. Dankzij het Telelock platform kunnen medewerkers van alle actieve zorgorganisaties en hulpverleners in regio Valkenswaard allemaal gebruik maken van digitale toegang bij cliënten en vrijwel alle centrale toegangsdeuren van appartementencomplexen in de regio.

(bronnen: Woonbedrijf bedrijfsprofiel en Telelock)

Foto: Herontwikkeling van Willem II fabrieksterrein.

Woningbelang logo