woensdag 1 november 2023

Meer dan 1000 onveilige sleutelkluizen vervangen in regio Helmond

Telelock feliciteert haar partners en is trots op het bereiken van deze mijlpaal.

 

De strijd tegen de inzet van onveilige sleutelkluisjes

Sinds maart 2022 is een gemeenschappelijke campagne begonnen om samen te strijden tegen het gebruik van onveilige sleutelkluisjes. En met succes.

Meer dan 70% van de senioren in de thuiszorg woont in een appartementencomplex met een centrale toegangsdeur. De afgelopen jaren is er een wildgroei ontstaan aan het plaatsen van sleutelkluisjes bij de centrale toegangsdeuren van appartementencomplexen. Met alle gevolgen van dien.

Wat ooit begonnen is met een noodkreet van Politie Helmond richting de Gemeente over onveilige situaties als gevolg van gebruik van sleutelkluisjes in de thuiszorg, is nu een breed gedragen samenwerking op gebied van veilige digitale toegang.

 

Een veilig straatbeeld rondom de wooncomplexen

Telelock en haar partners voeren de strijd tegen de inzet van onveilige sleutelkluisjes in woonwijken. De sleutelkluisjes bij de ingangen van appartementencomplexen die een uitnodiging vormen voor menig boevengilde verdwijnen langzaam uit het straatbeeld. Omdat bijna alle appartementencomplexen in de regio zijn aangesloten op het Telelock platform voor digitale toegang worden er geen sleutelkluisjes meer geplaatst bij de centrale toegangsdeuren.

Geen voordeursleutels meer in een kluisje aan uw voorgevel

Niet alleen zijn de centrale toegangsdeuren van appartementencomplexen voorzien van veilige digitale toegang. Zorgorganisaties en Gemeenten stimuleren de aanschaf van een veilig elektronisch slot. Nieuwe clienten van de thuiszorg ontvangen subsidie van Gemeente Helmond. En ook Telelock en de zorgorganisaties leveren een bijdrage. Particulieren die al gebruik maken van een sleutelkluis kunnen deze bij Telelock inruilen. Steeds meer particulieren zien het voordeel van dit veilige alternatief voor een sleutelkluis. Een sleutelkluisje is zichtbaar aan de buitenkant van uw woning en een teken dat er senioren op dit adres wonen. Kwaadwillenden weten dat de sleutel van uw woning zich in dit kastje bevindt. Een elektronisch slot is niet zichtbaar aan de buitengevel en bovendien blijft uw sleutel in de eigen woning.

Samen strijden tegen onveilige sleutelkluisjes

 

Brede samenwerking

De samenwerking is van start gegaan met Gemeente Helmond, Woningcorporaties Woonpartners, Volksbelang, WoCom, Compaen en Bergopwaarts en de zorgorganisaties Savant Zorg en De Zorgboog.

In de tussentijd zijn er steeds meer woningcorporaties, zorg- en welzijnsorganisaties en Verenigingen van eigenaren aangesloten op het Telelock platform. 

Na anderhalf jaar hebben we in regio Helmond 1.000+ particulieren voorzien van een Telelock slot. Sleutelkluisjes bij appartementencomplexen verdwijnen langzaam maar zeker uit het straatbeeld. Een mooi stukje samenwerking.  

 

Lees meer over subsidie op slimme sloten van Gemeente Helmond

Lees meer over de inzet van Telelock bij De Zorgboog

Lees meer over hoe slimme sloten steeds meer sleutelkastjes vervangen bij Savant Zorg

Lees meer over Telelock op de websites van Woningcorporatie WoCom, Woonstichting Compaen, Woonpartners, en Woonbedrijf.