donderdag 12 oktober 2023

Digitale toegang is het nieuwe normaal bij Savant Zorg

 

"Digitale toegang met Telelock is het nieuwe normaal", volgens Nick van der Mortel van Savant zorg. 

Mede dankzij gemeente subsidie is het doel om binnen enkele jaren alle 1500 onveilige sleutelkluisjes te vervangen. Voor nieuwe cliënten is digitale toegang eigenlijk al de standaard oplossing. 

In appartementencomplexen waar veel thuiszorg wordt geleverd, hangen sleutelkastjes. De zorgmedewerker kan zo’n kastje met een code openmaken en zo de sleutel van de centrale ingang eruit halen. Dit soort sleutelkastjes hangen ook bij verschillende cliënten die zelf niet meer de deur kunnen openmaken. Bij verschillende appartementencomplexen zijn de sleutelkastjes nu vervangen door digitale sloten. De zorgmedewerkers kunnen het digitale slot bij de centrale ingang met een app openmaken.

Savant Zorg heeft hiervoor samengewerkt met de Zorgboog, Gemeente Helmond en verschillende woningbouwcoöperaties. Er is de keuze gemaakt voor de digitale sloten van Telelock. Zij hebben al bij veel cliënten van verschillende zorgorganisaties in het land digitale sloten geïnstalleerd.

Mensen die thuis wonen en een sleutelkastje hebben, kunnen deze laten vervangen door een digitaal slot. Zij blijven dan dezelfde sleutel gebruiken als altijd. De zorgmedewerker kan via een app op de telefoon naar binnen gaan.

Politie en Gemeente Helmond waren de aanjagers van deze samenwerking. De gemeente biedt een subsidie voor alle bewoners die een elektronisch slot aanschaffen of hun sleutelkluis omruilen voor een veilig elektronisch slot. 

 

bronnen: Gemeente Helmond en Savant zorg