donderdag 26 oktober 2023

Centrada en Woonzorg Flevoland zorgen al 5 jaar voor veilig wonen met digitale toegang

Zo lang mogelijk zelfstandig in een eigen huis en vertrouwde omgeving blijven wonen. Met goede zorg én op een veilige manier is dat mogelijk. Persoonlijke zorgalarmering en snelle toegang tot de woning voor de zelfstandig wonende oudere, bieden meer rust en zekerheid bij onverwachte situaties.

Telelock: snelle toegang voor zorgverlener(s) en naasten
In een acute situatie is het belangrijk dat hulp snel naar binnen kan. Met een ‘digitale sleutel’ van Telelock (elektronisch slot) geeft de cliënt snelle toegang tot de woning aan door zelf gekozen mensen. Woonzorg Flevoland krijgt ook een digitale sleutel, zodat de zorg bij nood direct naar binnen kan. De cliënt bepaalt wie verder een digitale sleutel krijgt. Dit overlegt deze met de eigen mantelzorgers en contactpersonen. En met de zorgadviseurs of wijkverpleegkundige van Woonzorg Flevoland.

Samenwerken aan veilig wonen

Woonzorg Flevoland adviseert zorgalarmering en Telelock omdat het bijdraagt aan langer zelfstandig én veilig(er) thuis wonen. Woningcorporatie Centrada en Woonzorg Flevoland werken nauw samen aan ontwikkeling van seniorenhuisvesting met de dienstverlening van de wijkzorg van Woonzorg Flevoland. En ook Gemeente Lelystad levert een actieve bijdrage. Zo hebben zowel Gemeente Lelystad als Woningcorporatie Centrada een financiële bijdrage geleverd aan het succesvol implementeren van digitale toegang met Telelock.

Digitale toegang is de norm

In de wijkzorg wordt standaard gewerkt met elektronische sloten van Telelock. Clienten kunnen het Telelock systeem kopen of huren. Zorgalarmering en Telelock worden standaard vergoed vanuit het Volledig Pakket Thuis. 

Centrada en Digitale toegang van Telelock al 5 jaar partners

Werkwijze en voordelen Telelock:

  • Het systeem wordt binnenhuis gemonteerd en is niet vanaf buiten te zien. Het vervangt het eventuele
    sleutelkastje aan de buitenzijde. 
  • De door u gekozen personen hebben toegang tot uw woning via een beveiligde app op hun mobiele telefoon.
  • Bij het Telelock-systeem kan ook een fysieke sleutel worden geleverd.
  • Telelock naast zorgalarmering is een extra veilige combinatie in acute situaties, waarin u hulp van
    anderen nodig hebt.

 

Zie ook meer informatie op de website van Woonzorg Flevoland

Bronnen: "Zorg en ondersteuning thuis" - Woonzorg Flevoland; Gemeente Lelystad; Centrada

Digitale toegang in Lelystad