Masterlock 5428 Code instellen of wijzigen

Masterlock 6 515X1200

Instructies voor het instellen of wijzigen van de code van uw sleutelkluis

De code wijzigen van uw Masterlock 5428 Sleutelkluis - hoe doet u dat?

BELANGRIJK: Uw Masterlock sleutelkluis heeft geen vooraf ingestelde code. Elke toets kan maar één keer worden gebruikt. Bewaar uw code op een veilige plaats.

Om aan de -certificering te voldoen, is een code van minimaal 5 cijfers en maximaal 9 cijfers vereist. Als het product op een openbare plaats wordt gebruikt, mag de code worden gedeeld met maximaal 5 gebruikers en moet deze code regelmatig worden gewijzigd.

Via onderstaande knop kunt u een duidelijk filmpje bekijken met de handleiding voor het wijzigen van de code van de Masterlock 5428 sleutelkluis. Of volg de instructies verderop deze pagina.

1. De Masterlock sleutelkluis openen

Masterlock 5428 A

• Om te openen: Schuif de resetknop naar beneden en laat hem dan los. (A)

Masterlock 5428 B

• Draai de draaiknop 180° met de klok mee tot de pijl naar de positie “UNLOCKED” wijst (B).

2. Masterlock sleutelkluis klaarmaken om code in te voeren

Masterlock 5428 C

• Met de deur open draait u de knop 180° tegen de klok in zodat de pijl naar de positie “LOCKED” wijst en de grendel volledig uitgeschoven is (C).

BELANGRIJK: De knop moet in de positie «LOCKED» staan en de grendel moet volledig uitgeschoven zijn voordat de code kan worden ingevoerd. Doet u dit niet, dan wordt uw Masterlock sleutelkluis beschadigd en vervalt de garantie.

Masterlock 5428 D

• Pak het coderingsgereedschap achter het bakje aan de binnenkant van uw Select Access (D).

3. Cijfercode instellen

Masterlock 5428 E

• Zoek de 14 schroeven aan de achterkant van de open deur met nummers van 0-9 en letters A-D. Wanneer u de code voor de eerste keer instelt, wijzen alle schroeven richting de positie “SET OFF”. (E).

Masterlock 5428 F

• Gebruik het coderingsgereedschap om de schroeven die u heeft geselecteerd behorende bij de door u gekozen code een halve draai naar links of rechts te gegeven naar de positie “SET ON” (F).

LET OP: Elke schroef behorende bij een toets van de code kan maar één keer worden gebruikt.

4. Bevestiging instelling code

Masterlock 5428 D

• Plaats het coderingsgereedschap weer terug in de ruimte achter het bakje in uw Select Access (D).

Masterlock 5428 G

• Met de deur open, de knop richting de positie “LOCKED” en de grendel volledig uitgeschoven, schuift u de resetknop naar beneden en laat hem dan los (G).

5. Afsluiten en controleren

Masterlock 5428 B

• Op de voorkant van uw sleutelkluis drukt u elke toets van de code in totdat hij klikt.

• Draai de knop 180° met de klok mee tot de pijl naar de positie “UNLOCKED” wijst (B).

BELANGRIJK: Als de schuifgrendel niet wordt ingetrokken, controleer dan of de code goed was ingevoerd en/of ingesteld.

Masterlock 5428 C

• Sluit de deur en draai de knop 180° tegen de klok in zodat de pijl naar de positie “LOCKED” wijst.

Masterlock 4A 1200X799 Cropped Liggend

Sleutelkluis aanschaffen in de shop

De handleiding voor het veranderen van de code van de Masterlock 5428 kluis zijn ook beschikbaar in een kort filmpje met instructie instellen of wijzigen code Masterlock sleutelkluis.

De Masterlock 5428 sleutelkluis is niet meer verkrijgbaar. U kunt wel de De Puck Keysafe SKG** sleutelkluis bij Telelock aanschaffen

Thumbnail Telelock Wijkzorg 3

Veilige digitale toegang voor de thuiszorg

Wilt u weten of er ook alternatieven zijn voor gebruik van een sleutelkluis? Maak dan kennis met Telelock: veilige digitale toegang voor de zorg.

Veel gestelde vragen over de Masterlock 5428 sleutelkluis

Deze Masterlock goedgekeurde kluis is oersterk en veilig. Daarom kan deze niet door personen worden opengemaakt die de kluiscode niet kennen. De monteur zal de kluis open moeten slijpen om uw sleutel terug te krijgen. Daarom is het belangrijk dat u de code niet kwijtraakt. Kies een veilige code, dus geen 0000, maar wel een code die u zelf makkelijk kunt onthouden. U kunt deze code ook op een veilige plek opschrijven of een vertrouwde persoon in uw omgeving te vragen om de code te onthouden. Door deze zekerheid in te bouwen weet u zeker dat u altijd uw kluis kunt openen.

De Masterlock 5428 voldoet niet meer aan de aangescherpte regels voor het Nederlandse SKG keurmerk. De sleutelkluis is ijzersterk en betrouwbaar. Het aantal mogelijke codes dat kan worden ingevoerd ligt onder de door dit keurmerk gestelde grens, waardoor deze wereldwijd verkochte kluis niet meer aan de aangescherpte regels van dit specifiek Nederlandse keurmerk voldoet. De voor deze wijziging in Nederland geleverde Masterlock 5428 sleutelkluizen dragen nog wel dit SKG keurmerk.

De Masterlock 5428 sleutelkluis is ijzersterk en betrouwbaar. Echter deze kluis voldoet niet meer aan de aangescherpte regels voor het Nederlandse SKG keurmerk. Het aantal mogelijke codes dat kan worden ingevoerd ligt onder de door dit keurmerk gestelde grens, waardoor deze wereldwijd verkochte kluis niet meer aan de aangescherpte regels van dit specifiek Nederlandse keurmerk voldoet. De voor deze wijziging in Nederland geleverde Masterlock 5428 sleutelkluizen dragen nog wel dit SKG keurmerk.

Steeds vaker wordt gebruik gemaakt van een digitaal slot als alternatief voor een sleutelkluis. Tot voor kort waren vooral de hoge kosten een belemmering voor de inzet van een digitaal slot. Steeds meer zorgorganisaties gaan werken met Telelock, waardoor ze met een app op hun telefoon een digitaal slot kunnen openen. Telelock speelt daarop in en heeft een digitale voordeelbundel geintroduceerd, waarmee de combinatie van personenalarmering met een digitaal slot tegen een aantrekkelijke maandprijs wordt aangeboden. Deze voordeelbundel is te vinden in de shop op deze website.

Veel thuiszorgorganisaties stellen een sleutelkluis verplicht, maar leggen de verantwoordelijkheid bij de cliënt. In veel gevallen wordt er hierdoor een keuze gemaakt op basis van prijs in plaats van inbraakwerendheid wat leidt tot onveilige situaties. Het gebruik van sleutelkluisjes kwam in 2015 in opspraak nadat het aantal inbraken gerelateerd aan opengebroken sleutelkluisjes was verdrievoudigt naar 800. Het betreft hier met name hulpbehoevende mensen die het slachtoffer worden van criminaliteit en een verhoogt risico op inbraak hebben. Steeds meer thuiszorg instellingen stappen af van toegangsbeheer via sleutelkastjes. Moderne systemen met elektronische sloten kunnen op afstand beheerd worden en door de zorg alleen nog maar geopend worden met een beveiligde app op de mobiele telefoon. Lees op deze site meer over veilige toegang door het gebruik van het elektronische slot van Telelock.